Palvelut

Viimeisin päivitys 04/09/22

Tinnituksen hoito alkaa aina ensikäynnillä, jossa tutkimusten, tinnitusanalyysin ja keskustelun perusteella arvioidaan hoidontarve ja laaditaan yksilöllinen hoito-ohjelma. Muut palvelumme ovat tämä jälkeen käytettävissäsi tarpeesi mukaan.

Tinnituksen hoitoon liittyvät palvelut

Ensikäynti

Ensikäynti on oleellinen osa tinnituksen hoitoa. Siinä selvitetään tinnitusta ongelmana ylläpitävät syyt. Samalla määritellään tinnituksen hoidon tarve ja laaditaan hoito-ohjelma. Se tehdään kuulontutkimusten, tinnitusanalyysin ja potilaan kanssa käytävän keskustelun perusteella. Tarvittaessa tehdään tarkempia tutkimuksia ja selvityksiä.

Hinta: 190 € / 1,5h

Tinnitusterapia

Tinnitusterapiassa tavoitteena on oppia ymmärtämään, että mistä tinnituksessa on kyse. Sen tavoitteena on myös auttaa purkamaan tinnituksen ympärille pelkoajatuksista, negatiivisista tunteista ja välttämiskäyttäytymisestä rakentuneita hermoverkkoja. Samalla tinnitusterapia on ohjausta ja tukea hoitotoimien tekemisessä toimien myös keskusteluapuna. 

Hinta: 60 € / 1h

TAK-hoito

Varaa aika TAK-hoitoon, jos sinulla on todettu somatosensorinen tinnitus. Tutkittuun tietoon perustuva triggerpiste-, asento- ja kylmävenyttelyhoito (TAK) on tehokasta täsmähoitoa somatosensoriseen tinnitukseen. Hoito sisältää triggerpisteiden käsittelyä,  kylmävenyttelyä ja asentohoitoa asiakkaalle tehdyn tutkimuksen perusteella.

Hinta: 60 € / 1h

Akupunktio

Akupunktio on tehokas epäsuorasti tinnitukseen vaikuttava hoito. Erityisesti voimakkaan ahdistuneisuuden liittyessä tinnitukseen on kehon stressireaktion pysäyttäminen erityisen tärkeää. Hoidolla pyritään rauhoittamaan sympaattista hermostoa sekä aktivoimaan parasympaattista hermostoa. Akupunktiolla voidaan hoitaa myös somatosensorista eli lihaksiston jännitystiloista ja kivuista johtuvaa tinnitusta.

Hinta: 60 € / 1h